Tips en adviezen voor jouw Fora in de Minho-reis

Om het meeste uit jouw Fora-reis te halen, delen we graag wat tips en adviezen met betrekking tot vluchten, vervoer en accommodaties.

1.

Een vliegticket dien je zelf te boeken. Als je vanuit Nederland of België vliegt kan dit vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel. Als je vragen hebt of graag advies wilt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

2.

Op zaterdag verwachten we je om 16.00 uur in Arcos de Valdevez, eenvoudig te bereiken met de bus vanaf station Porto-Campanhã. Wij regelen een busticket van Porto-Campanhã naar Arcos de Valdevez voor je en voorzien je na de boeking van alle nodige instructies om op tijd aan te komen.

Let op! Het is belangrijk dat je op zaterdag rond 12.00 uur in Porto bent als je gebruik wilt maken van de (inbegrepen) transfer. Kies er daarom voor om ’s ochtends te vliegen of een dag eerder te arriveren en alvast een nacht in Porto door te brengen.

3.

Wij regelen voor de laatste dag ook een busticket van Viana do Castelo naar Porto-Campanhã. Vlieg je dezelfde dag terug naar huis? Laat het ons weten zodat we kunnen kijken naar de opties.

Combineer je Fora-reis met Lissabon of Porto

We raden je aan om nog een paar dagen aan je Fora-reis te plakken om Porto of Lissabon te verkennen. En waarom niet allebei?! Vaak is het boeken van twee enkele vluchten goedkoper en zo haal je nóg meer uit je reis! Het is maar drie uur met het openbaar vervoer van Porto naar Lissabon. Hieronder hebben we twee voorbeeldreizen gezet.

Voorbeeldreis 1

Minho & Porto

Op vrijdag kom je ’s ochtends aan in Porto en heb je de hele dag om deze mooie stad te verkennen. De volgende dag reis je in de middag met het openbaar vervoer naar Arcos de Valdevez, het startpunt van de Fora in de Minho-trail. Na een week hiken, biken en ultiem ontspannen, reis je op vrijdag op je gemak terug naar Porto en blijf je nog een nacht voordat je zaterdag naar huis vliegt.

Retour

  • Brussel – Porto € 202
    Heen: vrijdag om 07.00 uur met Ryanair
    Terug: zaterdag (week later) om 12.50 uur met Ryanair
  • Amsterdam – Porto €215
    Heen: vrijdag om 07.00 uur met Tap Air
    Terug: zaterdag (week later) om 16.20 uur met Tap Air

Voorbeeldreis 2

Lissabon, Minho & Porto

Je begint je avontuur in Lissabon, verkent de stad en trekt vervolgens een week de natuur in om te hiken en biken. De reis eindigt ontspannen in Porto, waar je kunt genieten van de charme van de stad en de lokale sfeer proeft. De perfecte manier om zowel dé twee steden van Portugal als het mooie groene noorden van het land te bewonderen.

Heenreis € 105

Amsterdam – Lissabon
Donderdag om 16.35 uur met Transavia

Terugreis € 65

Porto – Amsterdam
Zaterdag om 14.55 uur met Transavia

En, ga je mee op avontuur?​

Zie je jezelf al wandelen langs de prachtige rivieren, van je fiets stappen voor een verfrissende duik in zee en genieten van de smaak van vinho verde? En dan ook nog eens de sfeer proeven van een prachtige stad als Lissabon of Porto?

Wat ga jij doen op je relaxdag?

Halverwege de week heb je een dag vrij te besteden. Je kunt lekker bij het zwembad een boek lezen en bijkomen van de hikes, een stedentripje maken of een leuke activiteit boeken. Wij delen graag onze tips en kunnen je helpen organiseren.

Proef de lokale vinho verde
Geniet van een rondleiding van 1,5 uur door de prachtige wijngaard en -kelder van Quinta do Ameal en sluit af met een proeverij waar je onder andere de lokale vinho verde kunt proeven.
___
€25 per persoon (min. 2 personen)
Bezoek de stad Braga
Tijdens een stedentripje naar Braga mag een bezoek aan de Bom Jesus-kathedraal met haar imposante trappen niet ontbreken. In de stad vind je gezellige restaurantjes en cafeetjes.
___
€7,90 voor een retourtje met de bus van Ponte de Lima naar Braga
Bewonder Ponte de Lima
Het pittoreske Ponte de Lima is het oudste dorp van Portugal. Wandel door de smalle straatjes en over de middeleeuwse brug en geniet van lokale lekkernijen.
Kayak over de Lima of Vez
Tijdens een begeleide kayaktour peddel je in 2-3 uur stroomafwaarts over de Lima of Vez, aftakkingen van de brede Minho-rivier.
___
Ca. €35 per persoon (min. 2 personen)

Hulp nodig?

Heb je vragen over deze reis, speciale verzoeken of kunnen we je helpen met het organiseren van een activiteit op de relaxdag? Wij staan altijd persoonlijk voor je klaar!