Bewonder de kustlijn tijdens de Fishermen's Trail

Wandel door kustlandschappen en bewonder de kliffen en uitgestrekte stranden van Zuid-Portugal. Je overnacht in zes sfeervolle dorpjes waar je kunt dwalen door de straatjes en kunt genieten van de lokale keuken na een dag hiken of fietsen.

8 dagen / € 940

10 avonturiers

Bewonder de
kustlijn tijdens de Fishermen's Trail

Wandel door kustlandschappen en laat je verwonderen door indrukwekkende kliffen en uitgestrekte stranden

8 dagen / € 940

10 avonturiers

Tijdens deze 8-daagse trektocht langs de Fishermen’s Trail in de Algarve en Alentejo in Zuid-Portugal overnacht je in zes charmante dorpjes langs de route, waar je kunt dwalen door de straatjes en kunt genieten van de lokale keuken na een dag hiken of fietsen.

Een van de mooiste hikes in Portugal, de Fishermen's Trail

De Fishermen’s Trail

De Fishermen’s Trail is een langeafstandswandeling langs de zuidwestkust van Portugal en onderdeel van de 227 kilometer lange Rota Vicentina. Het pad is opgezet ter bevordering van duurzaam toerisme, het behoud van lokale tradities en het tonen van al het moois dat de Algarve en de Alentejo te bieden hebben. Wij hebben de mooiste delen van de route samengesteld en organiseren transport zodat jij het meeste uit jouw reis haalt.

De trail volgt oude paden die lokale vissers nog steeds gebruiken om de beste visplekken langs de kust te bereiken

De Fishermen’s Trail is een langeafstands-wandeling langs de zuidwestkust van Portugal en onderdeel van de 227 kilometer lange Rota Vicentina. Het pad is opgezet ter bevordering van duurzaam toerisme, het behoud van lokale tradities en het tonen van al het moois dat de regio te bieden heeft. Wij hebben de mooiste delen van de route samengesteld en organiseren transport zodat jij het meeste uit je week in de Algarve haalt.

De trail volgt oude paden die lokale vissers nog steeds gebruiken om de beste visplekken langs de ruige kliffen en ongerepte stranden te bereiken

Sfeervolle dorpjes

Langs de Fishermen’s Trail in de Algarve en de Alentejo ontdek je charmante dorpjes met witgekalkte huizen en sfeervolle straten. Proef traditionele gerechten en geniet na een dag wandelen van de mooiste zonsondergangen onder het genot van een drankje op een gezellig terras.

Sfeervolle dorpjes

Langs de Fishermen’s Trail in de Algarve en de Alentejo ontdek je charmante dorpjes met witgekalkte huizen en sfeervolle straten. Proef traditionele gerechten en geniet na een dag wandelen van de mooiste zonsondergangen onder het genot van een drankje op een gezellig terrasje.

De reis van dag tot dag

Ontdek de dagelijkse hoogtepunten die je kunt verwachten en laat je inspireren terwijl je door de dagen swipet.

Ga je mee op avontuur?

Zie je jezelf al hiken en fietsen langs deze prachtige kustlijn, een duik in zee nemen en genieten van de lokale keuken in de sfeervolle dorpjes? Voor november 2024 zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar.

Vuurtoren van Sagres in de Algarve

Praktische informatie

Hieronder hebben we enkele belangrijke dingen op een rijtje gezet, zoals de kosten van de reis, voor wie deze reis bedoeld is en hoe de accommodaties eruit zien. Heb je andere vragen? Stuur ons gerust een mail en we laten zo snel mogelijk van ons horen.

De eerstvolgende editie vindt plaats van zaterdag 9 t/m zaterdag 16 november 2024 (laatste 2 plekken).

In 2025 vindt de reis plaats van zaterdag 26 april t/m zaterdag 3 mei.

De prijs bedraagt € 940 per persoon en is inclusief:

 • 7x overnachting in 6 unieke accommodaties op de route
 • 6x verzorgd ontbijt
 • 6x lunchpakket
 • 2x verzorgd diner
 • 5 prachtige hikes
 • Mountainbiketocht (e-bike mogelijk tegen meerprijs)
 • Gpx-routes voor telefoon/horloge
 • Transfer Lissabon naar start trail (rond 15.00 uur) en terug naar Lissabon
 • Transport gedurende de week
 • Bagagetransport
 • Reisbegeleiding (24/7 beschikbaar)
 

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Reis- en annuleringsverzekering

Je kunt de reis goed combineren met een paar dagen in het mooie Lissabon of stranddorp Lagos. Bekijk hier onze tips.

Bij de prijs zijn 6x ontbijt, 6x lunch en 2x diner inbegrepen. ’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijt klaar en kun je zelf je lunch samenstellen. De avondmaaltijden op de eerste en een-na-laatste avond van de trail zijn ook inbegrepen. Hier kun je gewoon lekker bij aanschuiven.

Tijdens de andere dagen van de trail vind je in de dorpjes onderweg veel restaurants waar je kunt eten. Wij geven je graag tips over de leukste plekjes. Daarnaast is er altijd een supermarkt in de dorpjes waar we verblijven, dus kun je ook boodschappen doen om zelf te koken.

We wisselen het hiken af met een dag fietsen om nóg meer van de omgeving te kunnen zien. Je fietst over eenvoudige paden en kunt kiezen voor een gewone of (tegen meerkosten) een elektrische mountainbike. 

Ben je niet zo van het fietsen? Je kunt er ook voor kiezen om (een deel van) de fietsroute te wandelen of om een dagje te ontspannen. We denken graag met je mee als je andere wensen hebt.

Deze reis is geschikt voor iedereen die houdt van een actieve vakantie met genoeg ruimte voor ontspanning, culinair genot en gezelligheid. Ook zeer geschikt voor soloreizigers.

Deelnemers variëren in leeftijd tussen de 25 en 55 jaar, waarbij we graag benadrukken dat leeftijd slechts een getal is. Hoewel de reis fysieke uitdagingen met zich meebrengt, is enige basisconditie voldoende.

Door de zanderige trajecten is de Fishermen’s Trail best pittig. Begin daarom ruim voor vertrek met het trainen van je kuiten, bovenbenen en heupen en bereid je voor door wat duinwandelingen in eigen land te maken. Heb je nog niet eerder langeafstandswandelingen gemaakt, dan is de Fishermen’s Trail een goede om mee te beginnen.

Bij ons staat kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voorop. Daarom telt de groep maximaal 10 deelnemers.

Je ontvangt van ons de gpx- en KML-bestanden van de route en eventuele belangrijke informatie per WhatsApp. Je hebt de vrijheid om de route individueel of samen te lopen.

Op bepaalde delen van de route zullen wij (Terry en Rowan) met jullie mee gaan en wij zijn gedurende de trail altijd bereikbaar.

Tijdens deze reis overnacht je elke nacht in een comfortabele accommodatie op de route. Elke accommodatie heeft een keuken, waar je eventueel zelf kunt koken.

Boek je deze reis alleen (of in een oneven groep) dan slaap je mogelijk met een andere reiziger (van hetzelfde geslacht) op een tweepersoons kamer.

Nationaal park

De trail ligt in het nationaal park Parque Natural do Sudoeste e Costa Vicentina en herbergt diverse vegetatie, van mediterrane pijnboombossen tot kleurrijke bloemen die het landschap sieren. De kustlijn trekt verschillende soorten vogels aan die hun thuisbasis maken in dit beschermde natuurgebied en wie weet spot je nog wat speelse dolfijnen in de oceaan of zeehonden in de beschutte baaien.